اقتصاد جهانی بیشتر از هر زمان دیگر به همدیگر وابسته شدهاند و خطرات ژئوپلیتیکی همه چیز را تحت تأثیر قرار داده است. زیرساختهای الکترونیکی و تجارت در فرآیندهای کسبوکار در سراسر جهان یکپارچه شده است و در این شرایط حسابرسی مستمر با بهرهگیری از رویکرد سیستمهای استراتژیک این امکان را برای حسابرسان فراهم مینماید تا تحلیل و نظارت معاملات ثبت شده در سیستم حسابداری آنی را به سهولت انجام دهد.
گزارش- ظهور پرشتاب فناوری اطلاعات و تقاضا برای دسترسی سریعتر به اطلاعات مالی، ابداع رویکردهای نوین در حسابرسی را برای نظارت مستمر و جمعآوری و تحلیل شواهد حسابرسی ضروری نموده است. به طور تاریخی، حسابرسی مستمر به معنی بکارگیری برنامهها یا نرمافزارها برای کشف موارد تعیین شده در معاملات مشخص بهصورت آنی یا بهموقع است.
طی سالهای اخیر با توجه به نقشهای متفاوت حوزه فناوری اطلاعات در سطوح مختلف حاکمیتی، مدیریتی، عملیاتی و فنی در سازمانها، اهداف متفاوتی نیز برای آن درنظر گرفته شده است. عمده اهدافی که برای ایجاد و بکارگیری فناوری اطلاعات در سازمانها متصور گردیده است شامل ارائه اطلاعات قابل اعتماد، مؤثر و ایمن و همراستا با استراتژیها، سیاستها و منطبق با الزامات درون و برونسازمانی، حفظ منافع ذینفعان، تقویت و تسهیل ارتباطات با شرکای تجاری، مشتریان و دیگر بخشهایی که ارتباط با آنها برای تحقق اهداف سازمانی ضرورت دارد و در نهایت، شناسایی و پاسخ مناسب و به موقع به تهدیدات بالقوه سازمانی است. اگرچه نقشهای محوله برای حوزه فناوری اطلاعات بهصورت کلی تعریف میشود، اما این نقشها با توجه به تفاوت نوع صنعت و نوع سازمان متفاوت هستند.
منشور حسابرسی فناوری اطلاعات بهترین راه برای توافق و توصیف این است که چگونه حسابرسی فناوری اطلاعات برای سازمان ارزشآفرینی میکند. «منشور حسابرسی فناوری اطلاعات» یک سند رسمی است که اهداف، اختیارات، مسئولیتها و جایگاه حسابرسی فناوری اطلاعات را در یک سازمان تعریف میکند.
این منشور دربرگیرنده ماهیت خدماتی است که حسابرسی فناوری اطلاعات ارائه میکند و نمایانگر قابلیتهای حسابرسی فناوری اطلاعات برای کمک به سازمانها در دستیابی به اهدافشان است. منشور حسابرسی فناوری اطلاعات، دامنه و اهداف حسابرسی فناوری اطلاعات را تعیین و مستند میکند و به حسابرسان مسئولیت، اختیار و وظیفه پاسخگویی برای انجام حسابرسی اعطا میکند.
مهم نیست که واحد حسابرسی فناوری اطلاعات در کجای ساختار سازمان قرار دارد. اما وجود، هدف و اختیارات آن باید به طور رسمی مستند شده و در سراسر سازمان ابلاغ شود تا اطمینان حاصل شود که فعالیتهای حسابرسی فناوری اطلاعات بهطور مناسب شناخته شده و اجرا میشوند. سازمانهایی که فاقد منشور حسابرسی فناوری اطلاعات مصوب هستند، احتمالاً با مواردی همچون سوءبرداشت یا نگرانیهایی در خصوص فرآیند حسابرسی فناوری اطلاعات و مقاومت کارکنان واحد مورد حسابرسی و یا مقابله آنها با حسابرسان (بهجای مشارکت و همکاری فعال در اجرای فرآیند حسابرسی فناوری اطلاعات) مواجه شوند.
منشور حسابرسی به طور معمول نقشها و مسئولیتها را برای حسابرسان و دیگر کارکنان سازمان شرح میدهد، این موضوع شامل ایجاد نقاط تماس برای برقراری ارتباط با مدیریت سازمان و دیگر واحدهایی که مورد حسابرسی قرار خواهند گرفت، نیز میباشد. به طور خلاصه، منشور حسابرسی به تمام حوزههایی که واحد حسابرسی مسئول آنها است، میپردازد.